MUCİZE- “WONDER”


MUCİZE- “WONDER”

Vizyondaki film MUCİZE, herkesin seyretmesi gerekiyor BENCE. Yine bir roman uyarlaması, tabii hiçbir film kitaptaki gibi güzel anlatılmıyor, o kadar ayrıntıya girilemiyor, ama yine de seyrederken bize 2 saatlik keyif yaşatabiliyor.

Doğuştan hayata şansız başlayan bir çocuk, çeşitli operasyonlar, hastane odaları, dışlanmışlık duygusu, kendini farklı görme, çevresinde değersiz hissetme…Filmin kahramanı Auggie, ailesinin katkısıyla gelebileceği en iyi yerde…. Aynı durumda farkı koşullarda olan dünyadaki sayısız çocuğu düşünce yine de bu çocuğa şanslı diyebiliyoruz.

Film bize ön yargılardan arınmayı, sıra dışı gibi görünen kişilerin duygularının bizimkiyle aynı olduğunu, ilk anda dış görünüşü bizden farklı da olsa, karşımızdakinin görüntüsüne alışabildiğimizi, bir müddet sonra gördüğümüzün aslında insanların içi olduğunu, ailenin, ya da yakın çevrenin desteğinin neleri başarabileceğini gösteriyor. Bir de gösteriyor ki; bazen çok önemsediğimiz, öncelikli olduğunu düşündüğümüz konuya eğildiğimizde, tüm dikkat ve ilgimizi ona yoğunlaştırdığımızda, en yakınımızda, aslında bize çok ihtiyacı olanları kaçırdığımızı anlıyoruz çok geç de olsa. Bir anlamda kendimizle yüzleşiyoruz izlerken.

Filmin sonunda çocuk ayakta alkışlanırken, annesi çocuğuna “sen mucizesin” derken, düşündüm de aslında her çocuk bir mucize… İçindeki mucizeyle doğuyor, onu ortaya çıkarmak bize düşüyor, ruhunu rahat bırakmak, mutlaka yapabileceği, bu dünyaya katabileceği bir şeyi olduğuna inanmak gerekiyor.

Filmdeki anne çok güçlü, çok fedakar, pek çok benzeri gibi… Böyle zamanlarda kadınlar zırhlarını kuşanıyor, hele ki anneyse bu zırh daha da kalınlaşıyor, hem kendinle, hem ailesiyle, hem çevreyle savaşıyor, çoğunlukla da başarıyor. Ama buradaki baba bence ender babalardan.. BENCE her çocuğun sahip olmak isteyeceği türden ve tabii her kadının hayatın her anını paylaşmak isteyeceği harika bir koca  J


Film başrolündeki Julia Roberts hayranıyım. O kocaman ağzıyla gülüşü, gülerken gözlerinin içinin de gülüşü beni kendine çeker… bu filmde sanki biraz kilo almış ya da rolü gereği giyim tarzıyla tam olarak eğitimli, çalışan, kendini ailesine adayan bir anneyi yansıtmış… “ÖZEL BİR KADIN – PRETTY WOMAN” tam  tersi olan bu kadınlık hali de ona çok yakışmış J




You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı