ARALIK AYI KADINI NEŞE KÖROĞLU







ARALIK AYI KADINI NEŞE KÖROĞLU



Yılın son ayında, milletçe ve hatta insanlık olarak mutsuz, karamsar günler içerisindeyiz. Biraz olsun neşelendirecek, içimize umut dolduracak her şeye ihtiyacımız var bugünlerde. hem mevsim olarak , hem de yaşadığımız ortam olarak karardığımız bu zamanda ismi gibi neşeli bir o kadar da çetin çeviz diyeceğimiz kadınlardan, çocukluk arkadaşım Neşe’yi tanıtmak istedim bu ay sizlere.

Tanıştığımızda ilkokula gidiyorduk, aynı apartmanda oturuyor farklı okullarda okuyorduk, aile yapımız da farklıydı. Ama o günlerde kurulan arkadaşlık, dostluğa dönüştü ve biz 40 yılı aşkın süredir hala bir aradayız.

Çocukluğumuz birlikte geçti, gençliğimizin o en çılgın günlerinde de öyle çok şey paylaştık ki, kah güldük, kah eğlendik şimdi olduğu gibi…

O hepimizden önce evlendi. Ailesinin yapısı gereği erken ve onların uygun gördüğü bir evlilikti, çok uzun yıllar sürdü ilk günden mutsuzlukla başlayan bu evlilik. Zaman içinde iki oğlu oldu, onlar büyüdüler, okulları bitti ve süre doldu, başladığı andan mahkemedeki son imzaya kadar mücadeleyle geçen bu evlilik sona erdi.

Hayatında ilk kez çalışmaya başladı boşandıktan sonra. Dile kolay, 40 lı yaşlardan sonra… Başarıyla ve azimle sürdürdüğü evlilik ve eşinin ailesiyle olan ilişkilerini, iş hayatında da gösterdi.

İki oğlunu da kendi çevresini, imkanlarını kullanarak işe soktu, her alanda arkalarında oldu. Çocuklarından birini evlendirdi, hatta torunu bile var. Bir kadının tek başına yapacağı ne varsa yaptı, başardı.

Apartman yöneticiliği, resim dersleri, katıldığı kurslar, günlük düzenli yürüyüşleriyle yaşadığı her anı değerlendirmeye çalışan Neşe, insanın boş kaldıkça daha çok düşünüp, hayatındaki mutsuzluk ve eksiklikleri daha çok sorguladığını düşünenlerden.

Ailesine çok düşkün olan arkadaşım, anne, baba, kardeş ilişkilerini de hiç aksatmadan sürdürdü bu güne kadar. Hastalıklarında, ihtiyaçları olduğunda hep yanlarındaydı, büyüklerin tabiriyle “hayırlı evlat” oldu. Hep der ki sevgili arkadaşım “ben annemin dualarıyla ayaktayım” J

Tüm bu örnek yaşam mücadelesini yaparken neşesini hiç eksiltmemesi benim onu buraya yazmamın sebebi…  “İnsanın isminin de kişiliği üzerinde etkisi olurmuş” sözünü doğrularcasına, her kötü gecenin bir sabahı olduğuna inanarak, olayları hafife almayı bilerek ve gülümseyerek bakmayı bildi hayata.

Neşe’nin nezdinde  güçlerinden dolayı hayranlık duyduğum, hayat mücadelesini ve duruşlarını takdir ettiğim yaşamımdaki tüm sevdiğim kadınların yeni yılını kutluyorum, sıkıntılarımızın, üzüntülerimizin 2016 da kalmasını, 2017 nin ülkemize, hayatımıza NEŞE katmasını tüm kalbimle ve içtenliğimle diliyorum.




You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı