GÜNDELİK





GÜNDELİK

Eskilerin çok kullandığı, belki gittikçe kullanımı azalan bir kelime “GÜNDELİK”. Eskiden evlere temizliğe gelen kadınlara gündelikçi denirdi, çocuklara okula giderken verilen harçlıklara gündelik denirdi. Evlerde gündelik yemek takımları bir de misafirlikler bulunurdu, dolaplarımızdaki giyecekler de gündelik ve gezmelik diye ayrılırdı.

Yeni nesil çok şeyin farkında, hayat gelip geçiyor, gündeliğe ayıracak zaman yok. En yeni giysilerini anında üstlerine geçiriyor, yeni aldıkları ev eşyalarını da her gün kendisi ve ailesi için kullanıyor, en güzel koltuğa geçip tv karşısında evinin tadını çıkarıyor. Eskisi gibi misafir odası ayrı, günlük oturma odası ayrı değil artık. Sosyal medyanın ve çalışma hayatına katılımın artmasının, dolayısıyla da zaman darlığının da etkisiyle toplumun bu kavramdan uzaklaşması doğal bir süreçti…

Ben eskiye bağlı ve eskiyi seven bir kadın olduğumdan bu köşede bu kelimeyi yaşatmak, günlük hayatımızda kullandığımız her şeyi gündelik olarak burada tanıtmak istedim. Özellikle de bazı arkadaşlarımın, aile yakınlarımın yaptıkları işleri tanıtmak, bildiğim, güvendiğim, gündelik hayatta işimize yarayacak kişileri, iş yerlerini, yapılan işleri buradan duyurmanın kadın dayanışması adına faydalı olabileceğini düşündüm.


Hepimize gündelik hayatımızda kolaylıklar diliyorum, ve bu zor ve meşakkatli hayatımızı kolaylaştıracak herkese ve her şeye varız diyorum ….

You Might Also Like

4 yorum

  1. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, sana kolay gelsin ☺

    YanıtlaSil
  2. Hayrına olsun,gündelik güzel yaşamlara ;)

    YanıtlaSil
  3. keyifle,,güzellikle..

    YanıtlaSil
  4. Nilüfer Doğan20 Ocak 2016 08:56

    Gündelik olmayan giysilere de adamlık denirdi

    YanıtlaSil

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı