GOOD TIME “soygun”




GOOD TIME “soygun”

Yağmurlar başladı, hava sıcaklığı düştü, yani tam sinema keyfi yapma zamanı. Hafta sonu ne izlesem diye düşünüyorsanız, vizyondan kalkmadan seyredin, tavsiye ederim. Bu tür filmlerin ömrü kısa artık bu günlerde… salonlar birbirinin benzeri  filmlerle dolu maalesef L

Acemi bir soygun işine girişen iki kardeş (Connie ve Nick) banka soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick'i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur. 

Ben Safdie ile Joshua Safdie'nin yönettiği filmin senaryosunu Ronald Bronstein ile Joshua Safdie kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh ve Barkhad Abdi yer alıyor.

Filmi izlerken fazlaca yakın çekimler dikkatinizi çekiyor, sahneler karanlık ama rahatsız etmiyor. Filmin türü; macera, polisiye, gerilim ama BENCE trajedi…. Drama hatta J

Büyükanneleriyle yaşayan iki kardeşin, onunla olan ilişkileri, kardeşlerin birbirleriyle olan yakınlıkları, zihinsel geriliği bulunan kardeşe abisinin verdiği destek, ona olan bağlılığı, Amerikan toplumunda uyuşturucunun yaygınlığı, ara sokakların New York caddeleri gibi parlak olmadığı gibi sosyal sorunlar aksiyon filmi içerisine gayet başarılı yerleştirilmiş.

Bu filmde anlayamadığım sadece neden “good time”… Hiç güzel bir zaman dilimi görmedim seyir boyunca, kim bilir belki finalinden bahsediyordur, bundan sonraki zamanları “good” olacaktır bu iki kardeşin?? Film boyunca koştular, yoruldular, sanki sonunda herkes kendi ait olduğu yerde dinlenmeye çekilmiş gibi hissettim.

Bizimkiler yine uygun bir çeviri yapmışlar filme “SOYGUN” adını vermişler, ee ne de olsa film soygunla başlıyor, olaylar onun etrafında dönüyor … ben olsam filmin ismini ne koyardım diye düşündüm, film boyunca bir kovalamaca, bir kaçış  vardı, iki kardeş arasında kuvvetli bağlılık vardı, anne-kız, anneanne-torun, büyükanne torunlar, hırsız-polis arasındaki  ilişkiler vardı,  uyuşturucu-madde bağımlıları vardı, belki “KOVALAMACA/MANHUNT”, belki “BAĞLILIK/LOYALTY”, belki “BAĞIMLILIK/DEPENDENCY” belki de “İLİŞKİLER/RELATIONSHIP” olurdu, kim bilir??


You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı