HUZURUN ADRESİ FOÇA!!









HUZURUN ADRESİ FOÇA!!

Yıllık iznimin küçük bir bölümünü bu yıl sezon başında kullandım. Okulların kapanacağı son hafta… Kendimi öyle yorgun hissetmiş olacağım ki sessizlik ve dinlenme amaçlıydı yapacağım bu tatil. İki gece için Foça’da bir pansiyonda yer ayırttım. Oraları iyi bilen kuzenime pansiyonu sorduğumda iyi seçim yaptığımı söyledi. Gittim, gördüm ki iyi seçim yapmışım. Hem çok temiz, hem odada Foça’nın o güzel sokaklarına bakan balkon var, hem de sahile çok yakın, sokağın başında da küçük bir market var.  Sabah kahvaltıları muhteşem değildi ama ihtiyacımız olan her şey vardı. Asıl mühim olan kahvaltıyı, pansiyonun terasında, dağları, denizi ve Foça’nın o güzel evlerinin damlarını, sokaklarını seyrederek yapıyorsunuz. Eee daha ne olsun değil mi??

Foça’nın bir kısmında yazlık olarak kullanılan yeni yapılmış müstakil evler var, asıl Foça’nın merkezi müthiş Rum evleriyle bezenmiş. Daracık sokaklar, taştan duvarlar, birbirinden süslü ve tarih kokan pencereler, kapılar. Hangi sokaktan yürürsen yürü çıkacağın yine o balıkçı tekneleri, lokantalarla çevrilmiş güzelim sahil.

Foça’ya gelip tekne turu yapmadan olmaz. Güzelim koyları uygun fiyata gezebilir, öğle yemeğinizi teknede yerken, tertemiz sularda yüzebilirsiniz.

Balık, midye dolma, midye tava buranın özel yiyecekleri… Bir de bir fırın var ki, hem çeşitleri, hem tazeliği açısından benim gibi karbonhidrat delisini deli etmeye yetti, mutlaka ziyaret etmenizi öneririm J

Denizkestanesi temiz denizlerde bulunurmuş, denizin dibi denizkestanesi ile doluydu.

Kalenin arkasında cami ve klise yan yanaydı, bugünlerde ihtiyacımız olan güzel bir görüntüydü.

Ege Kuzey Deniz Kuvvet Komutanlığı’nın burada bulunması Foça’nın en güvenli sahillerden biri olmasına sebepmiş, aklınızda bulunsun.

Sezon başı olduğu için çok boştu, hava çok sıcak değildi, hatta akşamları çorap ve battaniye ile yattık, ama inanılmaz huzurlu, inanılmaz rahattık.

Kaldığımız günlerden biri Pazar’a denk geldi… Foça’da askerlik yapan çocukların izin günüymüş, sahilden denize giriyorlardı. Bir tanesi denizyıldızını yakalamış, diğerleri başına toplanmış, incitmeden denize atmasını, onun da canlı olduğunu söylüyorlar, hatta elinde tutan çocuk, yüzerek açıklara götürüyor ki yaşamını daha rahat sürdürebilsin, diğerlerine rahat katılabilsin diye… Buraya askerlik görevi için mecburen gelip, savaşmayı, öldürmeyi, ölmeyi öğrenen çocukların denizyıldızının yaşam hakkına duyduğu saygı çok etkileyici idi…


Aradığınız ekonomik tatil, temiz deniz, huzur ve dinlenme ise burası tam size göre….







You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı