BAYRAMA DOĞRU!!!







BAYRAMA DOĞRU!!!

Yazın en güzel günlerinde bayram kutlamaya hazırlanıyoruz. Ne kadar kutlayacaksak artık L

Çok klasik belki “hiçbir şey eskisi gibi değil” ama öyle maalesef… Hiç bir şey eskisi gibi değil, ne bayram kutlamaları, ne içimizdeki sevinç, ne heyecan.

Beklerdik eskiden, hazırlanırdık, planlar yapardık. Bayram kutlama, kavuşma, misafir ağırlama, ziyarete gitme, temizlik, yenilik, ailenin bir araya gelme fırsatıydı.  Son yıllarda bayramların anlamı “tatil” ile eşitlendi, acaba aradaki çalışma günleriyle birleştirilir mi, kaç güne uzar soruları, nereye gideriz planları aldı bayram hazırlıklarının yerini.

Çalışma hayatında kadınların çok fazla olması, şehir hayatının yoğunluğu, hem iş, hem ev arasında insanların yorgunluğu, bazen aile içi iletişim kurma fırsatını bile bulmamıza engel oluyor… Haklı olarak da her fırsatı değerlendirmek, dinlenmek, farklı yerler görmek, seyahat etmek, sevdiklerimizle keyifli vakit geçirmek istiyoruz.

BENCE her ikisini birlikte yapabilirsek hem gönlümüz, hem kafamız daha rahat olur. Bayram tatilinin hemen öncesini büyüklerimize, aile ziyaretlerine ayırabilsek, onlarla vakit geçip daha sonra özlediğimiz tatili yapabilsek ne mutlu bize.

Heyecanımızın eksilmesinin sebebi sadece hayat şartlarının ağırlaşması değil elbette, memlekette yaşanan gerginlikler, aldığımız acı haberler, hiç onaylamadan çaresizce seyrettiğimiz değişiklikler, elimizden kayıp, gidenler, dünyanın gidişatı, kişisel acılarımız, yaşadığımız  hayal kırıklıkları, halledemediğimiz sorunlarımız bizi olumsuz etkiliyor, yaşam enerjimizi azaltıyor. Bazen gözümüz “Bayram” bile görmüyor..

BENCE “bayram” demek sağlık demek, yediğin her lokmadan zevk alabilmek demek, etrafa baktığında ağacı, çiçeği fark edebilmek, sevdiğinin sesini duyunca mutlu olmak demek, “bayram” demek sokaklarda özgürce dolaşabilmek, kazandığını gönlünce harcayabilmek demek, “bayram” barışmak, gereksiz dargınlıkları ortadan kaldırmak, affetmek, affedilmek demek, “bayram” şarkı söyleyebilmek, içinizden geldiğince dans edebilmek demek, “bayram” demek hoşgörü, anlayış demek, “bayram” daha çok sevmek, sevilmek demek, “Bayram her şeye rağmen gülümseyebilmek, hayata meydan okuyabilmek, sahip olduklarımıza şükredebilmek” demek.





Oruç tutanların ağzı tatlansın, Ramazan ayı bitiminde tatlı yiyip tatlı söylensin diye “Şeker Bayramı”  bu bayramın diğer bir adı. Klasik söylemle başladım söze, klasik dilekle bitiriyorum, her günümüzün bayram şekeri tadında olmasını dileyerek, şimdiden bayramınızı kutluyorum J





You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı