DARBE





Bugünlerde en çok duyduğumuz, evimizin içinde, odalarımızda, arkadaş sohbetlerinde dilimizde en fazla kullandığımız sözcük “darbe”… Hafta sonu yaşadıklarımız önceden yaptığımız pek çok programı iptal ettirdi, evde geçirdiğimiz vakitler arttı, böylece düşünmeye de daha çok vaktimiz kaldı.

Böyle zamanlarda olanları, memlekette yaşananları düşünüp, kendimce yorumlamaya çalışırken hayatımdaki darbeler aklıma geldi… Kafamın içinden sildiğimi sandığım, aslında orda bir yerde hep duran tetiklenmeyi bekleyen unutulmaz anlar, o kocaman darbeler.
“Darbe” kelimesinin sözlük anlamı, 1. Vuruş, çarpış 2. Bir ülkede baskı kurarak, zor kullanarak veya demokratik yollardan yararlanarak hükümeti istifa ettirme veya rejimi değiştirecek biçimde yönetimi devirme işi 3. Birini kötü duruma düşüren, sarsan olay 

Darbe ya da darbe girişimi sadece hükümetlerin başına gelmiyor elbette, hepimizin hayatında vardır yaşanmış büyük darbeler yani sarsan olaylar. Korkarız, ne yapacağımız bilemeyiz, çaresizliği en derinlerde hissederiz, belki hiç kapanmayacak yaralar açılır ruhumuzda. Darbe sonucu bir dönem sona erer, yeni bir devir başlar. Kabullenmek, uyum sağlamak uzun sürer belki, bazen de geçmiş, hayat normale dönmüş gibi görünür ama hiç geçmez, bıraktığı yaralar, yaraların izleri hiç silinmez.

Bana darbe yapanlar da vardır, benim de darbe yaptıklarım elbette… İnsan geriye baktığında bazı şeyler daha netleşiyor, içindeyken anlayamadıklarımız, uzaktan çıplak gözle daha belirginleşiyor. Önemli olan darbeye karşı kendi hayatımızda darbe yapabilmek. Yeni bir iş, yeni bir uğraş, yeni bir eş, yeni bir ev, yeni bir semt, yeni bir şehir veya en az zararla altından kalkabilmek, sonucuna katlanabilmek için yapabileceğimiz yeni ne varsa…bunları yazarken fark ettim ki, benim bu bloğu açmam yediğim geçirdiğim küçük bir cerrahi operasyon sonucunda yaşadığım psikolojik darbe sonucu olmuş aslında J 


Umarım hepimizin hayatındaki darbelerin sonuçları olumlu olur, büyük yıkım gibi görünenler hayatımıza daha güzel katkılarda bulunur ve umarım geleceğe dair ümitlerimiz, hayallerimiz dimdik ayakta durur.

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı