ROMANYA

 


ROMANYA

Yaz sonunda kısa bir sonbahara giriş tatili yapmak isterseniz, yeni yerler keşfetmeye hevesliyseniz ve eğer vizeniz de varsa Romanya turuna katılmanızı tavsiye ederim.

Bükreş büyülü bir şehir, kalabalık caddelere, şık ve dolu mekanlara sahip olmasına rağmen kominizmin hüznünü, yalnızlığını hissediyorsunuz. Tarihi binalar büyüleyici, bizim ülkemizin aksine hiç dokunulmamış. Yemyeşil bir şehir, ağaçlara kıyılmamış.

Bütün bir günü ayırmak yetmiyor bu şehre. En az 2, mümkünse 3 gün içinize sindirerek gezmeniz için ideal. Harika pastane ürünleri var, insan hangisinin tadına bakacağına karar veremiyor. Gözünüze kestirdiklerinizden birkaç tane alın, şehir merkezindeki parkta, havuz kenarında bir bankta kahve eşliğinde  hepsinin tadına bakmaya çalışın.

Türkiye’de az bulabileceğiniz lezzette döneri Bükreş’te yedim, bu bana ilginç geldi.

İllaki Türk damak tadını arıyorsanız, Türkiye’deki tatlı ve lokum çeşitlerini bulunduran ve demleme çay bulabileceğiniz, Romanyalı bir hanımın işlettiği pastaneyi de listeye ekleyebilirsiniz.

Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi’ne çok fazla vakit ayırın. Adının müze olduğuna bakmayın, kocaman bir park, göl kenarında ağaçlar arasında harika vakit geçireceksiniz. Eski bir Bulgar Köyü açık hava müzesi haline getirilmiş. Köy evlerini gezerken o dönemin yaşamına ait fikir edinebilirsiniz.



Transilvanya şatolar bölgesi ayrı güzellikte. Şatoları gezdikçe hayal kurup, burada yaşananları zihninizde canlandırmaya çalışmak, sizi bugünün sorunlarından uzaklaştırmak için iyi  bir yöntem olabilir.



Braşov meydanını da mutlaka görmelisiniz. Rengarenk binalar. Harika sokak cafe’leri, arabada satılan sokak lezzetleri, küçük dükkanlar, yiyecek içecek çeşitliliği... Gezideki diğer turistlerin “Avrupa’da böyle meydan görmedim” dediklerine şahit oldum.

İlk fırsatta yineleyeceğim bu yolculuğu, Romanya’yı tekrar ziyaret edip, özellikle Bükreş’te sokakların tadını çıkararak gezeceğim, kendime söz verdim.



You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı