HATAY















HATAY

Yağmur eşliğinde başlayan Hatay gezisi ardından kalan damak tadı tabii ki… Yemek yemeyi seviyorsanız hem ucuz hem doğal yemeklerin şehri BENCE Hatay.
Tatlı seviyorsanız şanslısınız, sokak aralarından, seyyar arabalardan, geniş caddelere her yerde bulabileceğiniz, kirece yatırılmış kabak tatlısı, halka tatlı, kömbe ve efsane künefe. Haytalı tatlısı var Antakya’da, gülsuyu ve su muhallebisini sevenlere hitap ediyor, dondurma eşliğinde sunuluyor, çok hafif. Şehirden ayrılırken kömbe almanızı tavsiye ederim, uzun süre tazeliğini koruyor. Çarşı içindeki fırın hem fiyatı uygun hem de çok taze. Sevdiklerinizle harika bir lezzet eşliğinde Hatay anılarınızı paylaşabilirsiniz.
Burada yoğurt çok kullanılıyor. Tuzlu yoğurt, doğal olarak peynir, peynir türevleri ve yöreye ait minik yeşil zeytinler kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi.
Yöresel kahvaltı etmelisiniz mutlaka, şehir çevresindeki köylerde bunu yapabilirsiniz, muhteşem yeşillik içinde muhteşem lezzetler ve çok uygun fiyata.
Antakya da kasaplar restaurant olarak kullanılıyor, gözünüzün önünde yapıp, sunuyorlar kebap çeşitlerini, burada en çok tercih kağıt kebabı, tepsi kebabı. Oruk, humus araya sığdırabildiğimiz yöre yemekleri.
İpek dokumacılığı yaygın Antakya’da. Eşarplar, fularlar, mendiller çeşit çeşit desenler arasında seçim yapmak oldukça güç.  
Gezi öncesi yaptığımız kısa bir araştırmadan sonra listemizdeki hemen her yeri gezdik. Antakya evleri, Uzun çarşı, tarihi kiliseler, camiler, türbeler, Musa Ağacı, Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Çevlik Plajı, Harbiye Şelalesi ve tabii muhteşem Mozaik Müzesi.
Planımızda olmayan Belen ve Isparta ziyaretini de sığdırdık gezimize. Belen de yediğimiz harika yemeğe ve yıllar önce acı hikayelerle dolu Soğuk Oluk yaylasının muhteşem manzarasına bayıldık.  
Dönerken hala tadamadığım, aklımda kalan öyle çok yiyecek çeşidi vardı ki, bir daha gitmek kısmet olursa yemek listem şimdiden hazır J

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı