PARAZİT










PARAZİT


Kim kime yapışmış, kim kimin üstünden geçiniyor, kim kimin hayatına kendini dahil ediyor, aslında PARAZİT kim?? Düzen mi, kişiler mi, mecburiyetler mi, hırslar mı, hedefler mi?? Tüm bunları sorgulayan bir senaryo… Son zamanlarda algı oluşturulduğunu düşündüğüm “Aile” kavramını içimize iyice sokan filmlerden biriydi yine, baştan sona gözünüzü ayırmadan seyredeceğiniz bir film.
Film zaten ödüllü… Başarısı tartışılmaz, çeşitli sinema sitelerinde eleştirileri, yorumları yapılmış yeterince, bazıları çok da yerinde, her karesi tek tek incelenmiş, seyirciye aktarılmış.
Paylaşmak istediğim, filmin bende uyandırdığı his… Geçen yıl izlediğim “US-biz” filmiyle aynı duygulardı bana yansıttığı. O filmin başka versiyonunu izliyor gibiydim. Demek ki neymiş, Amerika, Kore, Hindistan hiç fark etmiyor. “Aşağıdakiler-yukarıdakiler” hiç değişmiyor.
Gerilim sahneleri bana göre, tiyatro gösterisi tadındaki “Tarantino” filmlerini hiç aratmıyor. Oradaki yakın çekimler, aynı kanlı hesaplaşmalar. Eğer bu türü seviyorsanız BENCE kaçırmayın yeterince tatmin olacaksınız derim J

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı