YEDİNCİ HAYAT “WHAT HAPPEND TO MONDAY?”









YEDİNCİ HAYAT
“WHAT HAPPEND TO MONDAY?”

Dün akşam baştan sona tüm dikkatimle izlediğim “YEDİNCİ HAYAT” filmi boyunca gerginliğim aynı düzeydeydi. Adrenalin ihtiyacınız varsa vizyondayken gidin, tavsiye ederim.

Filmin türü bilim kurgu, aksiyon, gerilim olsa da izleyiciyi düşündürüyor. Gelecekten bir kesit gibi ama BENCE gerçek… Uzay 1999, vb filmler seyrettiğimizde geleceğin hikayesiydi, şimdi çok geçmişte kaldı ve anlatılanlar hep gerçekleşti, basitleşti.
Geçmişte çekilen bu filmlerde teknoloji vardı, keşifler vardı, hayaller vardı, günümüzdeyse “açlık oyunları”… Dünya kaynakları tüketti, açlık, susuzluk baş gösteriyor, hava kirlendi, nefes alınmıyor, güçlü toplumlar kendilerine yer açmak için savaşlar üretiyor, yaşam kaynaklarından en fazla payı almanın peşine düşüyor.
Benim dünyaya bakışım bu… Bu kadar fazla hırsın, sınırsız acımasızlığın, uygulanan şiddetin tek açıklaması sadece ayakta kalabilmek, yaşamdaki en büyük alanı kapabilmek L
Son yıllarda kısırlığa çare bulundu, teknoloji artık bebekleri üretiyor, aşılama yöntemiyle bir kerede birden fazla bebeğe sahip olunuyor. Bunun maliyeti var tabii.. Tüp bebek merkezleri harıl harıl çalışıyor, çocuğu olmayanlar buralardan medet umuyor, bunun bedeli neyse ödüyor. Çok fazla paralar kazanılıyor, tabir-i caizse bebekler üretiliyor çeşitli yöntemlerle. YEDİNCİ HAYAT filminde ise, üretilen bu bebekler tüketiliyor. Nüfusun artışından dolayı çıkan “tek çocuk yasası”nı çiğnemek büyük suç, kardeşi olan çocuklara hükümet el koyuyor, kendi yöntemleriyle yok ediliyor. Annenin çığlıkları, yalvarmaları hiç sayılıyor. Çocukların ailelerinden koparıldığı sahneler, izlediğim nazi filmlerindeki  kampları, Yahudi soykırımını anımsattı bana.
Düşününce tarih hiç değişmiyor, ortam ve nedenleri farklı olsa da, sonuç hep aynı, ezen-ezilen, yöneten-yönetilen oldukça da değişmeyecek…
Holywood geleneği sürüyor, bu filmin konuk kıdemli oyuncusu  GLEN CLOSE, onları beyazperdede görmek hoşuma gidiyor.

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı