IN SECRET!!! “SIRLAR İÇİNDE”







IN SECRET!!! “SIRLAR İÇİNDE”

Hafta sonu bir festival fimi izledim. Emile Zola’nın Therese Raquin,romanından uyarlanmış 2013 yapımı bir film IN SECRET, sırlar içinde….

1860 yılların da geçen film dünyanın en güzel şehirlerinde Paris'te geçmekte. Ailesiyle Afrika’da yaşayan küçük kız annesinin ölümü üzerine babası tarafından Fransa’nın bir köyündeki  halasına bırakılıyor. Babası “beni özlemene fırsat kalmadan gelip seni alacağım” diyor, gidiş o gidiş…. Küçük kız Therese büyüyor, hasta kuzeni Camille’nin bakıcısı bir anlamda koruyucu meleği oluyor. O evde çok mutsuz, ama çaresiz, kaçamıyor. Raquin, dominant teyzesinin zoru ile istemeden de olsa kuzeni
Camille ile hayatını birleştirerek evlenir. Hep birlikte Paris’e taşınırlar, kuzeni orada iş bulur, halasıyla birlikte Therese’da evin altında bir dükkan açmış onu işletmektedirler. Genç ve güzel kadının hayatı ısrarla ve zorda kaldığı için yaptığı evliliği sevgisizlikle sürdürmekle geçmektedir. Bir gün  kocasının genç bir arkadaşını görünce Raquin ona tutulacaktır. Ancak girdiği bu tutkulu ilişki korkunç olayları da beraberinde getirecektir.

Film başından sonuna gerilim dolu. Karanlık sahneler, dönem kostümleri… hiç sıkılmadan izliyorsunuz. Oyuncular harika Elizabeth Olsen, Oscar Isaac çok başarılı, ama Jessica Lange bir kez daha gösterdi niye bu kadar çok ödül aldığını… muhteşem oyunculuk, olağanüstü performans. Sadece onu seyretmek için bile bu filmi izleyin derim.

Pek çok benzeri gibi filmin sonunda görüyorsunuz ki, bazı şeyler yasakken güzel. Engel ortadan kalktığında, ulaşılabilir hale geldiğince cazibesini yitiriyor. Hele ki engeli  kaldıran sizseniz, tehlikeli hale gelebiliyor, hayatınız kabusa dönüşebiliyor, hatta bu filmdeki gibi yaşamı bile sonlandırabiliyor. Ama şunu da görüyoruz ki, daha önce de defalarca söylediğim gibi, sevgi, şefkat demek, huzur demek. Aşk tam tersine, tutku demek, tehlike demek, heyecan demek, her türlü acıya rağmen yaşam enerjisi demek, aynı zamanda da ölüm demek… tercih sizin J



You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı