DANGAL






DANGAL

Gerçek hayat hikayesinden uyarlanmış bu filmi vizyondan kalkmadan izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. İzlerken göreceksiniz ki, dünyanın binlerce kilometre uzağında bir köydeki töreler, yaşam tarzı sanki ülkemizde doğuda bir köyde ya da büyük şehirlerin küçük mahallelerinde yaşanıyor hem de hala L üçüncü dünya ülkelerinin kaderi bu diyorsunuz, ilerlemeyi bırak sanki biz daha da geri gittik diye içiniz sızlıyor. Hala çocuk gelinlerin, hala günahların, yasakların, dedikodunun, batıl inançların hakim olduğu toplumda yazık ki gelinen nokta ancak bu oluyor L

Filmin teknolojik özellikleri, senaryosu, yönetmeni, müzikleri Hint Filmi sevenlere tanıdık gelecektir zaten. Benim için, bu filmin sosyolojik yanı vardı, bir de müthiş bir başarı ve azim hikayesi. Ayakta alkışlamanın az geleceği bir baba…. İnançları, ülkesine olan bağlılığı, ulaşmak istediği başarı uğruna topluma baş kaldıran, her türlü lafa kulak tıkayan, gerektiğinde çok sevgili ailesine bile sırtını dönen, bazen bu kadar nasıl olunur dedirtecek kadar katı davranabilen bir babanın, uzun ve zor süreç sonunda kendine, ailesine ve ülkesine kattığı büyük değerin ölçüsü yok… saygı, hayranlık, sevgi her türlü duyguyu hissediyorsunuz seyrederken. Tüm sahneyi kaplayan heybetli görünümüyle az konuşuyor ama ağzından her çıkan cümlenin kıymeti oluyor, kaçırmadan dinlemek için tüm dikkatinizi veriyorsunuz.

Oyuncuların her biri Oskar’a aday olabilecek nitelikte oynamışlar, çok gerçekçi ve etkileyici idi her kare. Hem gülüyorsunuz, hem ağlıyorsunuz aynı zamanda da düşünüyorsunuz. Birkaç saat nasıl geçti anlamıyorsunuz.

Alınacak öyle çok ders vardı ki bu senaryoda ama finalindeki özet BENCE,  teknoloji, modern yaşam, yüksek seviyedeki olanaklar tek başına yetmiyor gerçek ve kalıcı başarıya ulaşmak için, tecrübe de gerekiyor, tecrübeye kulak asmak, yaşanmışlardan faydalanmak..


Hayat bize gösteriyor ki, hepimizin manevi anlamda sırtını dayayabileceği biri olmalı yaşantımızda, bize destek olan, fikir veren, aklını paylaşan, onu dinleyeceğimiz, deneyimlerinden faydalanacağımız, görüşlerine saygı duyup, örnek alacağımız ve hep başımızın üstünde tutacağımız J


You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı