KAYBOLAN YILLAR




“Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler, şimdi bana seninle bir ömür vaat etseler, şimdi bana yeniden ister misin? deseler, tek bir söz bile söylemeye hakkım yok”

Sezen Aksu’nun unutulmayacak, klasikler arasına girmiş aslında eski sevgiliye, severek bitirilen bir ilişkiye yazılan bu şarkısını hangi jenerasyonda olursak olalım bilmeyenimiz yoktur. Yaşımız kaç olursa olsun, geriye baktığımız, arkada bıraktığımız kaybolan yıllarımız vardır hepimizin; özlediğimiz, bir daha hiç dönemeyeceğimiz…

BENCE insan sevdikleri gidince, sevdiği şeyleri yitirince kayıp diye adlandırır… özlediği için, andığı zaman gülümsediği, yüreği hala sızladığı için… acı şeyler biter gider, kurtulmuşuzdur, anmak, hatırlamak istemeyiz, acı veren olay da, acı veren kişi de kayıp değildir bizim için, sonlandığına şükrederiz.



Bir arkadaşım güzel bir hayat yaşıyor şu dönemde. İstediği, özlediği, hedeflediği her şeye ve herkese kavuştu. Aklında, kalbinde ne varsa gerçekleştirdi, evren onun sesini duyduğu anlayacağınız. Geçen gün sosyal medyada mutluluğunu paylaştığı bir tatil resminin altına “şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler” yazmış, o zaman düşündüm aslında bu kavramı.. Sezen Aksu’nun şarkısındaki yeniden yaşamak istediği, özlediği “kaybolan yıllar” değildi arkadaşın demek istediği, anmak bile istemediği ya da tekrar fırsat verseler bambaşka olacağını düşündüğü “kayıp yıllar”idi??

Geçmişte çok sıkıntı yaşadığını, yapmak isteyip de zorunluluklardan dolayı çok sevdiği bir şeyi bırakmak zorunda kaldığını, yoluna farklı yerden devam ettiğini biliyorum bu arkadaşın. Bugün geldiği noktada hem maddi, hem manevi birkaç yıl önce belki de düşünemediği bir yerde dolayısıyla o yılları, o yıllarda yaşadıklarını kayıp olarak görüyor. Bugünkü konforlu ve huzurlu hayatına ulaşmak için keşke çok daha önceden harekete geçseymişim, boşuna vakit kaybetmişim, yanlış yollardan yürümüşüm diye hayıflanıyor.

Teselli olacaksa eğer, yine BENCE, aslında  kayıp olarak nitelendirdiğimiz o yıllar, yaşananlar olmasa bugün sahip olduklarımız bu kadar değerli olmayacak, bize bu kadar kıymetli gelmeyecek. Kim bilir belki yıllar sonra yepyeni mutluluklarla tanışacağız, bugünleri ne kadar sığ, ne kadar sıradanmış diye anıp, bu yıllara kaybolan yıllar diyeceğiz??

Hayatta her şeyin telafisi var, umarım telafisi olmayan gerçek kayıplar yaşamayız, hayat boyu içimizde kalacak özlemleri tatmayız L

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı