KADINLAR GÜNÜ BUGÜN!!






KADINLAR GÜNÜ BUGÜN!!

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.





Bugüne kadınlar günü demişler, bizi hatırlamışlar, kadınlığımızı kutlamak istemişler, sağ olsunlar, Var olsunlar … hatırlanmak, kutlanmak, güzellikler yaşamak için bahaneler yaratmak güzel tabii…

Kadınız biz, üreyen, üreten, yöneten, seven, katlanan, dayanan, direnen, emek veren, her alanda mücadele eden, her türlü duyguyu aynı anda yaşama becerisine sahip tek canlı türüyüz biz. Kiminin annesi, kiminin kızı, kiminin karısı, kiminin sevdiği, kiminin hiç sevmediği, kiminin patronu, kiminin işçisi, kiminin kız kardeşi, kiminin kız arkadaşı her rolü üstleniriz biz. En çok hangi rolde başarılıyız? Hangisini sevdik? Sevdiğimizi mi yaptık, bize sevdirileni mi???

BENCE hayat başarıyla tamamlamamız gereken bir ödev tarafımıza verilen. Bazen öyle güzellikler yaşıyoruz ki armağanmış gibi geliyor, bazense sanki en büyük ceza, bir an önce çekelim bitsin, gitsin diyoruz. Dünya kurulduğundan beri şiddete uğruyoruz. Fiziksel ya da ruhsal şiddet görmeyen, yakın çevresinde şiddete şahit olmayan kaç kadın var? Kadına kalkan eller, yapılan baskılar, değersizleştirmeler, aşağılamalar sona ersin, bizsiz hayatın eksik olduğu kafalara iyice sokulsun istiyoruz.

Arkadaşımın annesi derdi ki “kız çocuk doğduğunda yerler, gökler ağlar”… kızlar doğduğunda ağlanmasın, gülünsün, kutlamalar yapılsın, kız çocuklar, kadınlar baş tacı yapılsın diliyoruz.

Kadınsız bir film, kadınsız bir şarkı, kadınsız ev, kadınsız bir sofra ne kadar tatsız, ne kadar renksiz, ne kadar yavan, öyle değil mi? Bugün ve her gün bizim, kadınlar günümüz, günlerimiz kutlu olsun J

You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı