AYIN FİLMİ






AYIN FİLMİ

2016 yılında sizi her ay bir kadınla tanıştırdım. Benim yakınımda olan, yakınım olan kadınlardı, çoğu kadın gibi güçlü, ayakta dimdik duran, tek başına hayat mücadelesi veren.

Hepimizin çevresinde olan, tanıdığımız, hatta belki kendimiz, ailemizden bir yakınımız, komşumuz…

2017 yılında da her ay bir film… her ay bu filmin kadın karakterini paylaşmak istiyorum sizinle.

Film eleştirmenliği değil yaptığım, teknik açıdan filmi incelemek hiç değil… esas konu filmin senaryosu ve filmin kadın başrol oyuncusu. Bu kadının rolünü kendimce yani BENCE yorumlamak. İlginizi çeker belki gidersiniz, ya da satın alır evde sevdiklerinizle seyredersiniz.


Her film bir hayatsa, her oyuncu bir insan. Biziz yani, içimizden biri, gerçek kişilikler, sayısı az olan, sıra dışı ama yaşayan…

Ocak ayı filmi “Aşıklar Şehri”ydi. Oradaki kadın aşkını bıraktı, kariyer peşinde koştu. Hayalindeki mesleğe kavuştu, aile kurdu, çocuk sahibi oldu ama aklı geçmişte kaldı, hiçbir şey onunla yaşadıkları kadar heyecan vermedi.


Bu ay “Düşlerin Terzisi” filmindeki “Tilly” karakterini paylaşacağım sizinle. 


DÜŞLERİN TERZİSİ

Seneler önce dedikodular yüzünden küçük yaşta, Avustralya'daki küçük köyünü terk eden Myrtle 'Tilly' Dunnage'ın hasta annesine bakmak için geri dönüşünü konu alan filmin başrollerini Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet ve Liam Hemsworth paylaşıyor. Köyden uzakta geçirdiği yıllarda Fransız modacılardan eğitim alan genç kadın, köye geri döndüğünde bir dikiş makinesi ve moda konusundaki yeteneğiyle tüm köyü baştan başa değiştiriyor.

Hem öyle bir değişiyor ki orada yaşayan kadınlar tanınmaz hale geliyor, köyün çehresi tamamen farklılaşıyor. Genelde kötü tercümedir bizim film isimlerimiz ama buna çok güzel demişler, aslında “Terzi” olan filmin adını “düşlerin terzisi” olarak değişirmişler. Çok da güzel olmuş, gerçekten de düşlerin terzisi Tilly, hangi role isterseniz girebiliyorsunuz onun diktikleri sayesinde, nasıl hissetmek istiyorsanız, öyle oluyorsunuz, düşlerinizi gerçekleştiriyorsunuz.

Küçük yaşta başlayan acıklı hikaye yıllarca sürüyor, çocukluk travmaları, anneden ayrı geçirilen en güzel yıllar, o yıllar içinde yaptıkları, intikam ve suçluluk hisleri, kendini lanetli hissetmesi… tüm bunları halledip gerçekten aşık olup, hayata yeni başladığı anda en sevdiği iki kişiyi de kaybetmesi, tekrar yalnızlık, tekrar depresyon ve filmin sonunda yine güçlü kişilik ve sevdiği işe geri dönüp kariyerine devam etmek.

BENCE çok başarılı,  seyredilmesi ve ders alınması gereken bir film, tavsiye ederim J




You Might Also Like

0 yorum

Mesajınız için teşekkürler...

Flickr Images

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı